1 3

Zeronimo

ZERONIMO – premium nealkoholinio vyno prekės ženklas, sukurtas Austrijos šeimos vyninėje Heribert Bayer, pelniusioje daugybę apdovanojimų. Prekės ženklas pristatytas 2023 m. birželį, o jo veiklą koordinuoja antros kartos vyndarių pora – Katja ir Patrick. Jie pirmieji pasaulyje, kurie dealkoholizavo 98 taškų įvertinimą „Falstaff“ reitinge pelniusį vyną. 

Vyndariai sukūrė aukščiausios kokybės nealkoholinius vynus rinkoje – tam prireikė peržengti tradicinės vyndarystės ribas ir drąsiai pasitikti inovacijas.

Anot Katjos ir Patriko, jų misija – sudėtingus, sodrius, tyrus vyno skonius padaryti prieinamus kiekvienam. Nealkoholinis vynas nėra alternatyva – tai nauja gėrimų kategorija. ZERONIMO įrodo, kad nealkoholinis vynas nėra pasirinkimas „arba/arba“. Tai vyno asortimento plėtra, suteikianti galimybę magiškas patirtis padaryti prieinamas visiems, skatinanti socialinę įtrauktį, laisvę rinktis.  

ZERONIMO tiki, kad puikų nealkoholinį vyną galima pagaminti tik iš puikaus alkoholinio vyno. Prekės ženklo pagrindas – išskirtinės kokybės austriški vynai, pasižymintys sodriu skoniu ir išraiškingu kūnu. Katja ir Patrikas susitelkė į vynuogių veisles, kurios išsiskiria charakteriu, naudoja tik senų (40+ metų) vynuogynų vynuoges, kurios užtikrina vyno tankį, autentišką kompleksiškumą ir mineralumą.  

Nuo idėjos iki didžiausio rinkos galvosūkio išsprendimo

2018 m., pradėję bendradarbiauti, Katja ir Patrikas susidomėjo nealkoholinio vyno kūrimu. Po trejų metų Katja laukėsi ir norėjo sodraus bei skanaus nealkoholinio vyno, tačiau rinkoje nerado nieko, kas atitiktų jų standartus. Trūko sausų, sudėtingų aromatų, taninų – niekas neprilygo tikram raudonajam vynui. Tad vyndariai pradėjo galvoti, ar įmanoma nealkoholinį raudoną vyną sukurti kitaip, nei tuo metu tai darė kiti gamintojai. 

Tikėdami, kad puikus nealkoholinis vynas gali kilti tik iš puikaus alkoholio turinčio vyno, vyndariai pasirinko savo geriausiai vertinamą raudonąjį vyną In Signo Leonis (neseniai gavusį 98 balus Falstaff reitinge) pirmajam dealkoholizacijos bandymui.  

Jie buvo įsitikinę: jei jų geriausias vynas praras kokybę po dealkoholizacijos, tuomet jokio kito bandyti net neverta. Tačiau niekas Europoje negalėjo iš anksto pasakyti, koks bus premium vyno skonis po dealkoholizacijos – tai dar niekada nebuvo daryta.  

Katja ir Patrikas priėmė šį iššūkį ir nebesigręžiojo atgal. Pirmieji bandymai patvirtino, kad dealkoholizacija įmanoma! Žinoma, prireikė ir tobulinimo. Su didžiuliu užsispyrimu, kantrybe, aistra ir nesuskaičiuojamais eksperimentais jie po metų testavimo įminė raudonojo nealkoholinio vyno galvosūkį – taip gimė ZERONIMO.

Per pirmuosius metus po įkūrimo ZERONIMO asortimentas išsiplėtė iki penkių nealkoholinių vynų, kurių bendras gamybos kiekis siekė 70 000 butelių. 2024 m. lapkričio pabaigoje ZERONIMO pristatė dar vieną pasaulinę naujieną: 20 metų brandintą ir dealkoholizuotą raudonąjį vyną – ZERONIMO Century Blend. 

  • Pasaulinio lygio vynas ir kulinarinis paveldas

    Garsioji Austrijos rankų darbo vyno ir maisto kultūra vienoje taurėje.

  • Taiko tiesiai į vyno ir maisto mylėtojų širdį

    Kompleksiškas, sausas, sluoksniuotas skonis, pritaikytas derinimui su maistu.  

  • Autentiški aromatai ir technologija

    Dealkoholizacija vakuumine distiliacija ir unikali aromatų atkūrimo technologija.

  • Turtingas antioksidantais

    Veganiškas, mažai kaloringas, mažai sacharozės, be priedų, turtingas resveratrolio ir antioksidantų.

  • Išskirtinis derinys su maistu

    Nepakartojamas vakarienės palydovas, kuris išryškina patiekalų skonius.

  • Jokių ribų, jokių kompromisų

    Mėgaukitės kiek norite, kada norite.