Ramūs nealkoholiniai vynai ir jų derinimas su maistu

Ramūs nealkoholiniai vynai ir jų derinimas su maistu

Nealkoholinius vynus derinti su maistu dažnai net paprasčiau nei įprastus – todėl jie vis dažniau atsiduria restoranų vyno kortose ir pelno vietą gurmanų širdyse. Tad kviečiame susipažinti su BULBUL.lt atrinktais išskirtiniais ramiaisiais nealkoholiniais vynais ir jų derinimo su maistu galimybėmis.

Ramiaisiais vynais vadinami neputojantys baltieji, raudonieji ir rožiniai vynai. Tuo tarpu nealkoholiniu vynu galima vadinti tik tokį gėrimą, kuris perėjo visus klasikinės vyno gamybos ir dealkoholizacijos etapus, o jo alkoholio tūris neviršija 0,5 %. Todėl įvairūs arbatos ar panašūs gėrimai nealkoholiniais vynais laikomi būti negali.

BULBUL komanda įsitikinusi: maistas ir nealkoholinis vynas – neišskiriama pora. Pristatome mūsų ramiųjų nealkoholinių vynų asortimentą bei rekomendacijas jų derinimui.

ZERONIMO Grüner Veltliner baltasis vynas

Elegantiškas austriškas baltasis vynas, pagamintas iš daugiau nei 40 metų senumo Grüner Veltliner vynuogių. Išryškėja žaliojo obuolio, abrikosų ir citrinos natos, švelnus gėlių aromatas, subtilus mineralumas.

Derinkite su:

  • Gaiviomis salotomis, užkandžiais iš šviežių daržovių
  • Daržovių ir grybų troškiniais
  • Lengvais pastos patiekalais, užkepėlėmis
  • Vytintu kumpiu, sūriais, kepiniais su kopūstais

Patiekimas: 8–10 °C, Riesling tipo taurėje

ZERONIMO Leonis Blend raudonasis vynas

Raudonasis nealkoholinis vynas iš Austrijos – tai dealkoholizuota 98 „Falstaff“ taškų įvertinto vyno versija. Pagamintas iš Blaufränkisch, Zweigelt ir Cabernet Sauvignon vynuogių, brandintas 24 mėnesius naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Sultingos gervuogės, spanguolės, apelsino žievelė, kartusis šokoladas, juodoji arbata, švelni vanilė – kompleksiška ir šilkinė skonių paletė.

Derinkite su:

  • Keptomis, troškintomis daržovėmis
  • Umami turinčiais ingredientais: pomidorais, sojų padažu, miso
  • Lengvais užkandžiais, antipasti
  • Sodriais skoniais – pica su pomidorų pagrindu

Patiekimas: 14–16 °C, Burgundiško tipo taurėje

Kolonne Null Verdejo 2023 baltasis vynas

Baltasis vynas iš ispaniškos vynuogės Verdejo, išsiskiriantis tropinių vaisių ir subtilių žolelių balansu. Gaivus, lengvas – puikus pasirinkimas ieškantiems tropinio charakterio.

Derinkite su:

  • Kepta žuvimi, ypač su šviesiais padažais
  • Jūros gėrybėmis: austrėmis, midijomis, krevetėmis
  • Švelniais vištienos ar kalakutienos patiekalais

Kolonne Null Rosé 2023 rožinis vynas

Šviesios rožinės spalvos rožinis vynas, pasižymintis elegantišku vaisiniu skoniu ir subtiliu saldumu. Braškių ir geltonų vaisių natos perteikia tipišką prancūziško rosé charakterį.

Derinkite su:

  • Aperityvui – puikiai tinka šventinėms ar atsipalaidavimo akimirkoms
  • Lengvais žuvies patiekalais
  • Užkandžiais ir šviežiomis salotomis

Kolonne Null Riesling 2023

Švelnus, tačiau išraiškingas baltasis vynas su citrusinių vaisių, baltų gėlių ir minerališkumo natomis. Gerai subalansuotas, atspindintis klasikines Riesling savybes.

Derinkite su:

  • Aperityvui
  • Jūros gėrybėmis ir balta žuvimi
  • Vaisinių skonių desertais: panna cotta ir pan.
Grįžti į tinklaraštį